Pomysł na Biznes – budka z kebabem

29Na ulicach dużych i małych miast coraz częściej można znaleźć budki z kebabami, frytkami czy też zapiekankami. Wielu z nas może początkowo wydawać się, iż sprzedawanie w takich punktach gastronomicznych to ciężka i nieopłacalna praca, jednak tak naprawdę w takiej budce można naprawdę dobrze zarobić. Jak zatem zaistnieć w biznesie gastronomicznym i nie żałować zainwestowanych pieniędzy? Przede wszystkim powinniśmy pomyśleć o dobrym miejscu dla naszego biznesu, bowiem tylko wówczas zapewnimy sobie odpowiednią ilość klientów. W małych miastach budki z kebabem powinniśmy ustawiać w miejscach, w których codziennie przechodzi jak najwięcej osób. Dobrym pomysłem może okazać się postawienie budki niedaleko szkół, sama doskonale pamiętam, jak wiele osób wychodziło na długiej przerwie na kebab do jednej z budek znajdujących się w pobliżu naszej szkoły. Nawet jeśli budka będzie stała obok gimnazjum czy szkoły podstawowej, gdzie dzieci nie mogą wychodzić na przerwę poza obręb szkoły, po lekcjach z pewnością nie raz wybiorą się ona na kebab czy frytki, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach wielu rodziców nie ma czasu na gotowanie obiadów i poleca dzieciom, by zjadły coś na mieście. Ważna jest również jakoś przygotowanych przez nas potraw, bowiem chociaż mogłoby się wydawać, że zapiekanka to po prostu zapiekanka i nie ma nic trudnego w jej przygotowaniu to tak naprawdę klienci nie będą zbyt zachwyceni, gdy podamy im gotowe danie z zamrażalki, które w pierwszym lepszym supermarkecie możemy kupić co najmniej o połowę taniej. Niższa cena może początkowo przyciągnie klientów, jeśli jednak zauważą oni, że jakość jedzenia jest niska z pewnością nie wrócą do naszej budki po raz drugi. Przygotowanie świeżych zapiekanek czy małych pizz wcale nie zajmuje tak dużo czasu jak mogłoby się wydawać, a czasami lepiej odsłużyć pięciu klientów niż dziesięciu, ale mieć pewność, iż wszyscy ochoczo wrócą do nas przy następnej nadarzającej się okazji. Na początku naszej działalności bardzo ważne będą również różnego rodzaju promocję. Żeby zachęcić klientów do stołowania się w naszej budce możemy na przykład zarządzić, iż w czwartki wszystkie potrawy będą o dwadzieścia procent tańsze, albo że w soboty mała puszka napoju będzie dodawana do każdego zestawu obiadowego. Może początkowo będzie wydawało się nam, iż takie promocje to tylko starty, niemniej jednak nie ma nic bardziej cennego niż sympatia klientów. Z czasem możemy zrezygnować z takich promocji, niemniej jednak początkowo będą one przyciągać potencjalnych klientów. Powinniśmy również pamiętać o roznoszeniu ulotek, przy czym dobrym pomysłem będzie opcja z dowożeniem zamówień za drobną opłatą. Dzięki temu większa rzesza klientów będzie mogła spróbować serwowanych przez nas posiłków. Koniczna będzie także, a może przede wszystkim praca w weekendy, bowiem wówczas wiele osób decyduje się na rodzinne spacery, a mijając budkę, z której wydobywać się będzie piękny zapach, trudno się nie zatrzymać i nie zrobić sobie małej przerwy na podwieczorek czy kolację.

Tagi: , , , , , , ,

Pożyczki chwilówki przez internet bez bik © 2018